Käyttäjät ilman käyttäjätunnusta

Internetin palveluiden filosofiaan on kuulunut kautta aikojen käyttäjäksi rekisteröityminen. Lisäominaisuudet on rajattu sisäänkirjautuneille käyttäjille tai ehkä jopa koko palvelun käyttö vaatii rekisteröitymisen. Korkean konversion palvelut tekevät asiat kuitenkin toisin.

Internetin palveluiden filosofiaan on kuulunut kautta aikojen käyttäjäksi rekisteröityminen eli käyttäjätilin luominen. Lisäominaisuudet on rajattu sisäänkirjautuneille käyttäjille tai ehkä jopa koko palvelun käyttö vaatii rekisteröitymisen. Useimmiten tunnistautumiseen käytetään sähköpostiosoitetta, jonka ajattellaan olevat yksilöivä tieto. 

Rekisteri sähköpostiosoitteista on palvelun tuottajien ja toteuttajien näkövinkkelistä jonkin sortin elinehto, jonka avulla markkinointia voidaan tehdä käyttäjän aktivoinniksi ja tekniikka rakastaa yksilöidä käyttäjä kohdistaakseen dataentiteetit oikeaan käyttäjään. Ei ole ollenkaan harvinaista, että ensin mietitään miten rekisteröityminen toteutetaan, ja joskus myöhemmin syitä miksi käyttäjä tekisi sen.

Mutta käyttäjät vihaavat rekisteröitymistä, varsinkin jos hyöty on epäselvä tai palvelua halutaan vain koeajaa. Monet käyttäjät nojaavatkin vara-vara-sähköpostiosoitteisiin näissä tapauksissa, käyttävät @dispostable.com osoitteita ja muita joulupukki@korvatunturi -ratkaisuja.

Todellisessa digipalvelun käyttäjälähtöisessä suunnittelussa edetään hyöty edellä ja toteutetaan ratkaisu johonkin ongelmaan mikä sitouttaa käyttäjän palveluun. Tyytyväinen käyttäjä kokee rekisteröitymisen vähäpätöisenä vaivana ja ymmärtää sen hyödyt.

Tekniikan porukka voi tässä vaiheessa liputtaa prosessin flown mahdottomana, koska pitäähän käyttäjä tunnistaa! Tietomallissa sähköposti on uniikki kenttä, like it was back in ’95.

Anonyymit, autentikoivat käyttäjätilit eivät kuitenkaan ole mitään utopiaa. Käyttäjät voidaan tunnistaa digitaalisen sormenjäljen avulla, mobiililaitteissa tämä on triviaalia ja webissäkin sormenjälki on varsin luotettava - ihan ilman evästeitä. Tämä ei myöskään ole itseasiassa mitään uutta teknisesti, vaan erilaisia totetutuksia on tehty jo vuosia ja jopa tuotteistettu koko prosessi. Älä usko minua, mutta tsekkaa vaikkapa suomalaisen startupin Glome Oy:n palvelu http://www.glome.me/.

Tulevaisuudessa tulemme näkemään enemmän korkean konversion palveluita, jotka eivät pakota käyttäjää rekisteröitymään. Me toteutamme näitä palveluita jo nyt.

Kirjoittaja: Veli-Matti Viippola